Menu

Frimærkeprogrammet 2018

You are here

20/01/2018 - 22:00
Frimærkeprogram 2018

P r e s s e m e d d e l e l s e

Frimærkeprogrammet for 2018

 

Igennem 80 år er der udgivet alle mulige slags grønlandske frimærker. I 2018 udgiver vi 24 nye af slagsen.

Traditionen tro opdeles udgivelserne i tre abonnementer: Ét i januar, ét i maj og ét i oktober. Frimærkeåret 2018 afsluttes med vores populære årsmappe, hvori samtlige 24 frimærker og seks miniark er indsat.

 

22. januar 2018

·         Vi afrunder kunstneren Miki Jakobsens flotte sportsserie med tre frimærker, der hver især giver indblik i de særlige Dene Games eller Inuit Games, som er populære her i de arktiske egne. Offset er trykmetoden, og mærkerne udkommer i både helark og miniark.

·         Buuti Pedersen er igen kunstneren bag vores to EUROPA-frimærker. Det fælles 2018-tema i PostEurop er broer, og dem har vi også i Grønland. EUROPA-frimærkerne udkommer i helark og småark trykt på gummieret papir, og i et selvklæbende hæfte.

·         Gukki Nuka er en kreativ kunstner, der nu får sin frimærkedebut. Det sker med to frimærker i serien ”Miljø i Grønland”. Han er vokset op i Uummannaq og er bosat i København. Gukki Nukas kunst er omhyggeligt formet møde imellem grønlandsk og dansk kultur, udført i en skandinavisk designtradition. De to frimærker trykkes i selvklæbende offset og udkommer i helark.

·         Sidste år tog vi hul på serien ”Øde stationer”, som sætter fokus på de historier, som anlæggene rundt om i Grønland på de øde stationer kan fortælle os i dag. Billedkunstneren Sissi Møller har skabt årets to frimærker i serien. De udkommer i helark og trykkes i offset.

 

16. april 2018

·         Årets tillægsværdifrimærke sælges til fordel for Foreningen Grønlandske Børn. Motivet er skabt af Hendes Majestæt Dronningen, som er protektor for foreningen. Det er første gang, Hendes Majestæt skaber motiv til et grønlandsk frimærke. Tillægsværdifrimærket i helark, miniark og i en smuk souvenirmappe udkommer på majestætens fødselsdag. Det udsendes i abonnement den 25. maj.

 

25. maj 2018

·         De otte nordiske postvæsner fortsætter den populære Nordenserie, der udgives hvert andet år. I 2018 er ”Fisk i nordiske farvande” det fælles nordiske frimærketema. Vores bidrag bliver to smukke frimærker, skabt af legendariske Martin Mörck.

·         En anden serie, som blev lanceret i fjor, er ”Gamle grønlandske pengesedler”. Bertil Skov Jørgensen fortsætter hermed sin serie, som over de næste par år fortsat skal give os indblik i dette historisk interessante betalingsmiddel. Frimærkerne trykkes igen i kombineret offset og lasergravure og udkommer i helark og miniark.

·         Årets Sepac-frimærker har temaet ”Spektakulære udsigter”. De 12 medlemmer af Sepac, de små europæiske postvæsners netværk, vælger alle i 2018 at udgive frimærker i denne populære serie. I skrivende stund er kunstneren til dette frimærke ikke udpeget. Vores Sepac-frimærke vil som altid udkomme i helark og blive trykt i offset.

·         Lørdag den 26. maj 2018 fylder vores kronprins 50 år. Det fejres med et flot portrætfrimærke, efter fotoforlæg af hoffotograf Steen Brogaard. Frimærket udkommer i helark og miniark.

 

22. oktober 2018

·         UNESCO har for nyligt optaget landbrugs- og kulturlandskabet i Sydgrønland på sin verdensarvsliste. Det er kun anden gang, at denne store ære opnås i Grønland. Det markerer vi med et smukt frimærke af den højt estimerede kunstner Aka Høegh, der i årtier har levet og boet i Sydgrønland.

·         Musikken har en markant placering i Grønlands kultur og historie. Kunstneren Camilla Nielsen har skabt i alt seks flotte motiver, som reflekterer seks musikalske epoker i Grønland. De sidste tre frimærker i serien udkommer denne dag. De udkommer i helark, trykt i offset.

·         ”Grønland under Anden Verdenskrig” er titlen på vores store serie, der startede i 2016. Naja Rosing-Asvid vil frem til 2020, fortæller om verdenskrigen set gennem grønlændernes øjne. Vi er nået til seriens femte og sjette frimærke, der udkommer i helark, trykt i kombineret offset og lasergravure. Gravuren er igennem hele serien skabt af Martin Mörck.

·         Årets to julefrimærker er skabt af en kunstner, hvis navn først afsløres senere på året. Som det er tradition, udkommer julefrimærkerne både i helark trykt på gummieret papir og i et selvklæbende hæfte.