Menu

Nye frimærker 27. oktober 2017

You are here

20/10/2017 - 16:00
Udgivelse 18. oktober 2017

Udgivelse 1703

Årets tillægsværdifrimærke sælges til fordel for Kofoeds Skole, som for nylig har oprettet en afdeling af deres skole i Nuuk. Konceptet for skolen er lige som i København. Det vil sige, at Kofoeds Skole i Nuuk hjælper socialt udsatte mennesker til et bedre liv. Frimærket udkommer i både helark og miniark – og udsendes i abonnementet af 18. oktober. Multikunstneren Miki Jacobsen er manden bag motivet.

Det franske antarktiske territorium, TAAF, har en flora og fauna, som er meget lig Grønlands. Det markerer vi med to flotte frimærker i en fællesudgivelse med dette lille postvæsen. Begge frimærker, som udkommer i helark og miniark, er tegnet og graveret af Martin Mörck. Trykmetoden er kombineret offset og lasergravure.

Den unge kunstner Ivínguak’ Stork Høegh får frimærkedebut med to frimærker i den nye serie ”Miljø i Grønland”. Hun blev født i Aasiaat i 1982 og har blandt andet markeret sig med iøjefaldende digitale fotokollager, akryl og blandede medieteknikker. Frimærkerne trykkes i offset og udkommer i helark.

Julie Hardenberg har, modsat Ivínguak’, tegnet frimærker i flere år. Årets to julefrimærker er skabt af denne etablerede kunstner og forfatter, hvis navn er kendt uden for landets grænser. Som det er tradition, udkommer julefrimærkerne både i helark, trykt på gummieret papir, og i et selvklæbende hæfte.

Sepac-mappen 2017 indeholder ét postfrisk eksemplar af alle 13 medlemslandes frimærker.
SEPAC er en forkortelse for Small European Postal Administration Cooperations. SEPAC er netværket af 13 små europæiske postvæsner, der i dag tæller: Færøerne, Gibraltar, Grønland, Guernsey, Island, Isle of Man, Jersey, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Vatikanet og Åland.

Nye frankeringsmærker 27. oktober 2017.
De nye motiver, som pryder de fire frankeringsmærker, er alle hentet fra det smukke og forunderlige Grønland. Det første foto er optaget af islandske Haukur Siggurdsson, imens de tre sidste er af Abel Berthelsen fra Nuuk.

Traditionen tro afrundes frimærkeåret med årsmappen, hvori samtlige 22 frimærker og fem miniark er indsat. Jeg vil ønske dig god fornøjelse med vores frimærker i 2017.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Med nyhedsbrevene får du mulighed for at følge med i aktuelle nyheder, udgivelser af frimærker og andre produkter, samt forskellige konkurrencer.