Menu

Udgivelse 15. maj 2017

You are here

15/05/2017 - 05:00
Udgivelse 15. maj 2017

P R E S S E M E D D E L S E

 

Udgivelse 15. maj 2017

EUROPA slotte, Øde stationer, Gamle pengesedler, Lokal brugskunst og guldbryllup.

Siden 1995 har Buuti Pedersen skabt frimærker for POST Greenland. Hun er således kvinden og kunstneren bag vores to EUROPA-frimærker i 2017. Det fælles tema i PostEurop er: Slotte. Hvordan Buuti løser denne kunstneriske opgave i en grønlandsk kontekst, glæder vi os til at afsløre med disse to frimærker. De udkommer i helark og småark trykt på gummieret papir, og i et selvklæbende hæfte.

”Øde stationer” er titlen på en ny serie, som sætter fokus på den historie, som anlæggene på de øde stationer rundt om i Grønland kan fortælle os i dag. Til at fortælle historien om de øde stationer på frimærke har vi allieret os med blandt andre Grønlands Nationalmuseum & Arkiv og flere kunstnere. Frimærkerne udkommer i helark og trykkes i offset.

En anden ny serie er ”Gamle pengesedler”. I starten af 1900-tallet anvendtes i KGH, Kongelige Grønlandske Handel, særlige pengesedler. Disse var fremstillet i stentryk og havde gyldighed på handelsstederne i Grønland. Bertil Skov Jørgsen er kunstneren, der har tegnet og graveret denne serie. Frimærkerne trykkes i kombineret offset og lasergravure og udkommer i helark og miniark.

Årets Sepac-frimærke udgives i henhold til temaet ”Lokal brugskunst”. De 13 medlemmer af de små europæiske postvæsners sammenslutning vælger alle i 2017 at udgive frimærker i denne serie – til samme fælles tema. Vores Sepac-frimærket udkommer som altid i helark og trykkes i offset.

Den 10. juni 2017 kan vort højt elskede regentpar fejre guldbryllup. POST Greenland, Posta Faroe Island og PostNord Danmark glædes over at kunne markere dette royale guldbryllup med denne fællesudgivelse i Rigsfællesskabet. Hvert af de tre postvæsner udgiver således et smukt miniark med samme portrætfoto af regentparret. Miniarket er skabt af kunstneren Jakob Monefeldt efter fotoforlæg af Torben Eskerod.

POST Greenland har valgt også at udgive frimærket i helark á 20 mærker samt i en stilfuld souvenirmappe, hvor vi har lagt os tæt op af det mappedesign, som vores nordatlantiske kolleger fra Posta Faroe Island meget venligt har stillet til rådighed for os.

 

For yderligere oplysninger se www.stamps.gl eller kontakt Udviklingschef Allan Pertti Frandsen på +45 61393065 eller apf@telepost.gl.

 

Hent billeder af de nye frimærker her i PDF.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Med nyhedsbrevene får du mulighed for at følge med i aktuelle nyheder, udgivelser af frimærker og andre produkter, samt forskellige konkurrencer.