Menu

Udgivelse 23. januar 2017

You are here

23/01/2017 - 04:22
Udgivelse 23. januar overskrift

P R E S S E M E D D E L S E

Udgivelse 23. januar 2017

Som det er blevet tradition, vil vi også i 2017 udsende frimærker i abonnement tre gange, fordelt over januar, maj og oktober. Vi lægger ud med disse syv frimærker, som udkommer i dag:

Grønland under Anden Verdenskrig, Grønlandsk musik og Sport i Grønland

”Grønland under Anden Verdenskrig” er titlen på vores nye store serie, som vi startede for tre måneder siden. Naja Rosing-Asvid er kvinden, der igennem ti frimærkemotiver, frem til 2020, vil fortælle om verdenskrigen set gennem grønlændernes øjne. Vi er nået til det fjerde frimærke i serien, som udkommer i helark, trykt i kombineret offset og lasergravure. Gravuren igennem hele serien er af legendariske Martin Mörck.

Musikken har en markant placering i Grønlands kultur og historie. Hvert år udkommer 10 - 15 CD’er med grønlandsk musik. De bedst sælgende af disse udkommer i et oplag på 5.000 eksemplarer. Temmelig imponerende i et land med blot 56.000 indbyggere. Derfor er det naturligt, at vi dedikerer en hel serie til grønlandsk musik. Camilla Nielsen, som en del af vores samlere vil kende fra tidligere frimærker, har skabt i alt seks flotte motiver, som reflekterer den grønlandske musik igennem seks forskellige epoker. De tre første frimærker betragter grønlandsk musik i et meget langt tidsperspektiv, lige fra trommedans til harmonikamusik. Frimærkerne udkommer i helark, trykt i offset.

Multikunstneren Miki Jacobsen har siden 1992 beriget os med sin frimærkekunst. I fjor udsendte vi de tre første mærker i serien ”Sport i Grønland”, skabt af Miki. I dag, den 23. januar, afrunder vi sportsserien med de sidste tre frimærker, som illustrerer yderligere tre store årlige idrætsbegiveheder i Grønland. Offset er trykmetoden, og mærkerne udkommer i både helark og miniark.

Læs nærmere om disse nye frimærker i POST Greenlands samlerblad, Greenland Collector, som kan downloades i PDF-format, på dansk, engelsk og tysk, på www.stamps.gl.

For yderligere oplysninger se www.stamps.gl eller kontakt Udviklingschef Allan Pertti Frandsen på +45 61393065 eller apf@telepost.gl.

 

Hent billeder af de nye frimærker her i PDF.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Med nyhedsbrevene får du mulighed for at følge med i aktuelle nyheder, udgivelser af frimærker og andre produkter, samt forskellige konkurrencer.