Menu

Udgivelse 17. oktober 2016

You are here

18/10/2016 - 10:00
Greenland Issues on 17th October 2016

PRESSEMEDDELELSE

POST Greenland udgiver nye frimærker

Udgivelsen består af otte frimærker, et frimærkehæfte, et miniark, to småark, to souvenirmapper og en årsmappe samt førstedagskuverter. Frimærketemaerne spænder vidt og afspejler såvel historiske og nutidige som kulturelle temaer i Grønland.

 

Zackenberg, Grønland under 2. verdenskrig, Kronprinsparrets Kobberbryllup, Julefrimærker og Årsmappen 2016

Årets sidste udgivelse starter med to frimærker af Naja Abelsen, som smukt har fortolket forskningsstationen Zackenberg, som ligger i Nordøstgrønland. En ny serie ”Grønland under Anden Verdenskrig” ser i dag dagens lys. Naja Rosing-Asvid er kvinden bag serien, som frem til 2020 skal gengive verdenskrigen set gennem grønlændernes øjne. Kronprinsparret fejrer 14. november 2016 deres kobberbryllup. Det fejrer vi med et ­ flot frimærke, som viser hele Kronprinsfamilien i deres smukke grønlandske nationaldragter. Fotoet er taget af hoffotograf Steen Brogaard. Traditionen tro udgives de to grønlandske julefrimærker både som normale frimærker trykt på gummieret papir og i et selvklæbende hæfte. Denne gang er det den unge kunstner Sissi Møller, som har tegnet julemotiverne.

Endelig afrundes frimærkeåret 2016 med årsmappen, hvori alle årets 24 grønlandske frimærker og 4 miniark indgår.

 

Læs nærmere om disse nye frimærker i POST Greenlands samlerblad, Greenland Collector, som kan downloades i PDF-format, på dansk, engelsk og tysk, på www.stamps.gl.

For yderligere oplysninger se www.stamps.gl eller kontakt frimærkechef Allan Pertti Frandsen på +45 61393065 eller apf@telepost.gl.