Menu

Udgivelse 13. maj 2015

You are here

13/05/2015 - 11:00

 

POST Greenland udgiver nye frimærker den 13. maj

Udgivelsen består af ni frimærker, et frimærkehæfte, to småark samt førstedagskuverter. Frimærketemaerne spænder vidt og afspejler såvel historiske og nutidige som kulturelle temaer i Grønland.

 

16. april: Dronning Margrethe 75 år

Det er med stor stolthed, at POST Greenland kan præsentere et flot særfrimærke, som er udkommet den 16. april i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 75-års fødselsdag. Portrætfotografiet af Hendes Majestæt iført grønlandsk nationaldragt blev taget af hoffotograf Steen Brogaard. Fotograferingen fandt sted i de royale gemakker på Amalienborg.

 

13. maj: Europa, Flyvserie V, Dagligserie og Sepac

EUROPA-serien udgives i 2015 i henhold til temaet ”Legetøj fra gamle dage”. Årets to EUROPA frimærker er skabt af kunstneren Bolatta Silis-Høegh. Det er fjerde gang, at denne unge og meget alsidige kunstner skaber motiv til grønlandske frimærker.Traditionen tro udkommer de grønlandske EUROPA-mærker i helark, småark, og i et selvklæbende hæfte.

Ét serie med 3 mærker ”Civil grønlandsk luftfart” ser samme dag dagens lys. Endnu engang er luftfartsmotiverne skabt af legendariske Martin Mörck.

Dagligseriefrimærker med dronningens portræt er tegnet og graveret af Martin Mörck efter fotoforlæg af Steen Brogaard.

Årets Sepac-frimærke fra POST Greenland bærer motiv tegnet af kunstner Julie Edel Hardenberg. Det fælles Sepac-tema i 2015 er ”Gaypride”.

 

Download billeder af de nye frimærker her.