Menu

Nye frimærker

You are here

11/01/2016 - 12:00

P R E S S E M E D D E L E L S E

Frimærker brander vores land

Filatelia udgiver igen et omfattende frimærkeprogram hen over året. I år er frimærkerne udført af kunstnerne Lisbeth Karline, Julie Hardenberg, Bolatta Silis-Høgh, Martin Mörck, Miki Jakobsen, Naja Abelsen, Sissi Møller og Naja Rosing-Asvid.

Filatelia, der er TELE-POSTs frimærkeafdeling i Tasiilaq, udgiver i alt 24 frimærker i 2016. Året starter med frimærker med den kvindelige grønlandske nationaldragt, og en serie om årstiderne. Overskuddet fra et frimærke med tillægsværdi¬ går i år til ’Meeqqat Inuusuttullu Oqaloqatigiin¬nit¬tarfiat’ (MIO), der arbejder for at styrke børns rettigheder.  I år har de nordiske frimærker temaet nordisk madkultur. Den populære serie med fly afrundes desuden med to nye frimærker.

Året byder også på den nye serie ’Sport i Grønland’, der skal køre i to år. Filatelia udvider dagligserien med Hendes Majestæt Dronning Margrethe, og til efteråret udkommer to frimærker om forskningsstationen Zackenberg. En ny serie ’Grønland under Anden Verdenskrig’ skal køre frem til 2020. Kronprinsparret fejrer deres kobberbryllup, og det fejres med et frimærke med Kronprinsfamilien i nationaldragter. Året slutter traditionen tro med julefrimærker og en årsmappe.

Frimærkechef i TELE-POST Allan Pertti Frandsen udtaler: - Vi er rigtigt stolte over alle de smukke frimærker, der skal udkomme i år. De er både med til at brande kunst-nernes værker, og samtidig kan vores omverden lære en masse om vort land og vores kultur. Selvom frimærkerne er bitte små, bliver de studeret grundigt af frimærkesamlere i hele verden. 

Læs nærmere om de nye frimærker på www.stamps.gl.

For yderligere oplysninger kontakt frimærkechef Allan Pertti Frandsen på mobil +299 59 87 55 eller apf@telepost.gl.

Se frimærkeudgivelsen fra den 18. januar 2016 i vores webshop.

Download frimærkeprogrammet 2016 her.