Menu

KUNSTNERISK PRINS HENRIK PÅ NYT FRIMÆRKE

You are here

10/06/2014 - 07:00

De varme og stærke bånd mellem HKH Prinsgemalen og Grønland giver en glædelig anledning til denne frimærkeudgivelse, som også Post Danmark og Posta Færøerne deltager i.

Det nye frimærke udkommer 11. juni 2014 og viser Prins Henrik i profil, og har en værdi af 17,50 kr.

Det er en kunstnerisk Prins Henrik, der pryder det nye frimærke, som POST Greenland udgiver for at fejre prinsgemalens 80-års fødselsdag.

Prinsgemalens kreative sans er meget bred, og han har beskæftiget sig både med tegning og skulptur. En stor kærlighed til ord præger også Prinsgemalen, der i løbet af de seneste 30 år har udgivet i alt otte digtsamlinger. Nogle af digtene er oversat fra fransk til dansk af Dronningen. De håndskrevne linjer i baggrunden af frimærkemotivet er et uddrag fra digtet ”Egernet”, som indgår i samlingen ”Hviskende brise” fra 2005.

Portrættet af Prinsgemalen er fotograferet i Tronsalen på Amalienborg af Torben Eskerod, der både arbejder som fotograf og billedkunstner.

- Prinsgemalen valgte selv sin påklædning, der giver ham det helt rette udtryk som den kunstner, han er, siger Torben Eskerod.

Frimærket udkommer både i normale helark á 20 mærker og et flot miniark med ét frimærke. Desuden udgives en flot souvenirmappe, hvori de tre miniark fra de tre postvæsner i Rigsfællesskabet er indsat.

 

For yderligere information:

Allan Pertti Frandsen

Frimærkechef

+299 59 87 55

apf@telepost.gl

 

Ivalo Egede

Kommunikationschef

+299 53 07 56

ivalo@telepost.gl