Menu

Grønlandske frimærker populære i Tyskland

You are here

15/05/2014 - 10:51

Hvert år i starten af maj valfarter de tysksprogede frimærkesamlere til Essen i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen. Det sker på grund af én af Europas største frimærkemesser: ”Die Briefmarken-Messe”.

På linje med Danmark og Norge er de tysksprogede lande et meget vigtigt samlermarked for TELE-POST, når der udgives, markedsføres og sælges grønlandske frimærker. Derfor kommunikerer TELE-POST også udelukkende på tysk til dette marked.

- Vil vi eksportere vores frimærker til de tysksprogede samlere, må vi gøre os den umage at tale og forstå deres sprog. Derved bliver det lettere at aflæse deres købsvaner og den fremtidige efterspørgsel, udtaler frimærkechef i TELE-POST, Allan Pertti Frandsen. Og han fortsætter:

- Generelt er de tysksprogede samlere, der bor i Tyskland, Østrig, Schweiz, Liechtenstein, Luxembourg og dele af Belgien, meget konservative i deres samlervaner. Det skal der tages nøje højde for, når vi lægger vores fremtidige frimærkepolitik.

 

Kulturformidling, kundekontakt og networking

Grønland nyder altid stor opmærksomhed i udlandet, og det skal udnyttes frimærkemæssigt, fortæller Allan Pertti Frandsen.

- De sikre hits på vores frimærker er stadig isbjørne og Grønland som turistmål. Men der er mere, der interesserer samlerne hernede. Netop da jeg var landet i Düsseldorf, kunne jeg i en tysk avis læse om Grønland set i lyset af vores gryende råstofindustri.

- Som altid er det en stor fornøjelse at medvirke til at promovere vores unikke natur, kultur og historie gennem vores frimærker. Emner som global opvarmning, isbjørne, mineindustri, samt Grønland som turistmål, er, som nævnt, det, som mange tysksprogede samlere umiddelbart forbinder med Grønland, når jeg spørger dem. Vi er lige nu i færd med en stor kundeundersøgelse, hvor også vores tysksprogede kundesegment indgår. Det bliver interessant at se, om undersøgelsen bakker disse umiddelbare vurderinger op, fortsætter Allan Pertti Frandsen.

Udover at møde kunderne er det altid givtigt at deltage i store internationale frimærkeudstiller ude i verden. Den samlede branche valfarter nemlig altid til de samme store internationale frimærkeevents. Det være sig frimærketrykkerierne, de store forhandlere og andre postvæsner.

- Det er netop sikkerhedstrykkerierne, forhandlerne og de øvrige postvæsner, vi ønsker at samarbejde med på frimærkefronten, siger frimærkechefen og uddyber:

- Hvis vi desuden kan opnå en eller flere fællesudgivelser med et eller flere af de store postvæsner, kan det få positiv økonomisk betydning for os. Til oktober i år har TELE-POST fx en fællesudgivelse med New Zealand Post med temaet ”Fra Pol til Pol”. Denne aftale er udelukkende kommet i stand efter flere møder med new zealænderne på diverse internationale frimærkeudstillinger.

- Muligheden for økonomisk fordelagtig networking skal derfor også udnyttes til fulde, hver gang vi deltager i en sådan stor internationale frimærkebegivenhed i udlandet, understreger Pertti Frandsen.

Der var, som altid, fri éntre under hele Essen-messen. Arrangørerne vurderer, at knap 8.000 samlere besøgte i løbet af de tre udstillingsdage, samt et utal af handlere og en række postvæsner fra Nordeuropa.

Læs mere om ”Briefmarken-Messe 2014” i Essen, http://www.briefmarkenmesse-essen.de/