Menu

Grønlandsk frimærke vinder afstemningskonkurrence

You are here

06/08/2014 - 14:00

Et frimærke fra TELE-POST med foto af en flot moskusoksetyr fra vores nationalpark i Nordøstgrønland har fået international anerkendelse.

I en afstemningskonkurrence arrangeret af det europæiske postnetværk Sepac, som står for Small European Postal Administration Cooperations, hvor TELE-POST er medlem, har frimærkesamlere fra hele verden kåret det grønlandske frimærke til at være deres foretrukne i Sepac-frimærke 2013. Der var i alt af 12 nominerede Sepac-frimærker at vælge imellem.

Fotografen bag billedet er biologen Lars Holst Hansen (f. 1973), der er tilknyttet Zackenberg Forskningsstation i Nordøstgrønland. Han beskriver her, hvordan det lykkedes ham at tage billedet:

”At arbejde og opholde sig midt i verdens største nationalpark i længere perioder giver unikke muligheder for at komme tæt på naturen og dyrelivet. Man får mulighed for at lære enkelte dyrs rutiner at kende, og dyrene får på den anden side mulighed for at vende sig til ens tilstedeværelse. Billedet af tyren er dog taget ved hjælp af en såkaldt fotofælde, uden at jeg faktisk var i nærheden af dyret eller kameraet i selve optageøjeblikket. Jeg havde lagt mærke til, hvordan den saftige grønne vegetation i et lille vandhul blev opsøgt af et par moskusokser i juni måned”.

Frimærkechef Allan Pertti Frandsen er meget glad over anerkendelsen:

- Hos TELE-POST er vi stolte over, at samlerne kårede vores frimærke. Vores erfaring fra frimærkesamlermarkedet siger os, at vores grønlandske dyremotiver altid er særligt populære og eftertragtede blandt frimærkesamlerne fra hele verden.

 

Læs mere om Sepac her: www.sepacstamps.eu.