Menu

Frimærkeprogrammet 2015 fra POST Greenland

You are here

19/12/2014 - 14:00

Frimærkeprogrammet 2015 fra POST Greenland

Det glæder mig at kunne præsentere de 24 frimærker, som POST Greenland udgiver i 2015. Som det er blevet tradition, vil vi i 2015 udsende frimærker i abonnement tre gange, fordelt over januar, maj og oktober.

Vores første frimærker i 2015 udkommer 19. januar. De første to mærker afslutter Ivalo Abelsens smukke fortolkning, hvor vi hylder fangstens kulturelle betydning for Grønland. Frimærkerne udkommer i helark. De næste to frimærker, også i helark, afslutter Camilla Nielsens betagende fortolkning af regionale grønlandske sange. Årets tillægsværdifrimærke udgives til fordel for Arctic Winter Games 2016, hvor Nuuk er valgt til værtsby. Mærket udkommer i helark, miniark og souvenirmappe. Januar-udgivelsen afsluttes med de sidste to frimærker i Ina Rosings farverige serie om den grønlandske minedrifts historie. Som altid udkommer mine-serien i helark med selvklæbende mærker.

Den 16. april fylder Hendes Majestæt Dronningen 75 år. Det markeres på et frimærke med fotografi af hoffotograf Steen Brogaard. Frimærke udgives i helark.

Årets EUROPA-frimærker udgives i henhold til temaet ”Gammelt legetøj”. Bolatta Silis-Høegh er kvinden bag de to grønlandske EUROPA-frimærker 2015, som udkommer 11. maj i helark, småark og et hæfte med selvklæbende. Samme dag udgiver vi endnu tre frimærker i Martin Mörcks roste serie om den civile grønlandske luftfart. I dagligserien udkommer yderligere to valører, mens udgivelsen 11. maj afrundes med årets Sepac-frimærke, der udgives i henhold til temaet en kulturel begivenhed. Julie Edel Hardenberg har skabt årets grønlandske bidrag til serien.

19. oktober udkommer fire frimærker i en helt ny serie med titlen ”grønlandsk arkitektur”, tegnet af arkitekt og kunstner Naja Rosing-Asvid. Mærkerne udkommer i helark og miniark. Samme dag udkommer to frimærker med et tema, som først vil blive offentliggjort til foråret. Traditionen tro afrundes frimærkeåret med de to julefrimærker, denne gang tegnet af Christian Fleischer Rex. Julefrimærkerne udkommer i normale gummierede helark og et selvklæbende frimærkehæfte.

Samme dag, 19. oktober, udkommer vores Årsmappe 2015, hvori alle 24 frimærker og 4 miniark er inkluderet.

Jeg håber, vores nye frimærker, som udgives i 2015, får en god modtagelse og bliver brugt flittigt på brevposten her i Grønland. Rigtig god fornøjelse med frimærkerne i 2015.

Af Per Svendsen, Privatkundedirektør.

Se frimærkeprogrammet 2015 her.