Frimærkeprogram 2024

Se oversigt over frimærkeprogrammet 2024 som pdf

I år udgiver vi 24 frimærker, fordelt på fire abonnementsudsendelser.

Skriv dig op til et abonnement og modtag automatisk vores nyeste udgivelser. Se mere her

Dato for årets udgivelser er:

Udgivelse 29. februar 2024

Sidste del af serien ’Skole-sparemærker i Grønland’ omfatter to frimærker, som blev udgivet 29. februar. Det var det niende og tiende frimærke i serien, som startede i 2020. Originaltegningerne blev skabt af Alex Secher tilbage i 1957, imens grafiker Nina Spore Kreutzmann har designet alle frimærkerne, som gengiver originaltegningerne. De to frimærker udkom i ark á 10 ens mærker, trykt i offset.

Tredje del af serien ’Tatoveringskunst i Grønland’ medførte frimærkedebut for de unge kunstnere Ujammiugaq Møller og Mimi Josefsen, som hver har skabt et smukt frimærke med deres fortolkninger af temaet. Også disse frimærker er trykt i offset og blev udgivet i ark à 10 ens mærker. Desuden fås begge mærker i et flot miniark.

Udgivelser 24. og 26. maj 2024

Årets tema for EUROPA-frimærkerne er ’Undervandsfauna og -flora’. Erfarne og kreative Miki Jacobsen har skabt to flotte EUROPA-frimærker, som gengiver grønlandsk fauna og flora under den arktiske havoverflade. De udkommer i hver deres ark à 10 offset-mærker og i et flot frimærkehæfte. Sidstnævnte er trykt på selvklæbende papir.

’Hverdagens Helte’ er titlen på en serie, der blev påbegyndt i fjor. Vi fortsætter 24. maj med et sæt nye frimærker af to andre af hverdagens helte i Grønland. Begge frimærker er trykt i offset og udgives i hver deres ark á 10 ens mærker. Lisbeth Karline er på ny kunstneren bag motiverne.

’Hovedturistattraktion’ er årets tema i Sepac-netværkets frimærkeserie, hvor Grønland i disse
år har formandskabet. De små europæiske postvæsner markerer derved 25-året for netværket på bedste vis. Grønlands hovedturistattraktion er Ilulissat Isfjord, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Fotograf Mads Pihl har skabt fotoforlægget til frimærket, som udkommer 24. maj i ark à 10 ens mærker.

100-året for Knud Rasmussens legendariske 5. Thule-ekspedition markeres med et smukt frimærke i klassisk stålstik. Norske Martin Mörck er manden bag motivet. Også dette frimærke udkommer 24. maj og udgives i ark á 10 ens frimærker.

Tronskiftet i Kongehuset, som foregik i januar 2024, markeres med en flot fællesudgivelse i Rigsfællesskabet. Det sker i form af et miniark med portræt af vores nye regent, Kong Frederik X. Motivet er skabt af grafisk designer Ella Clausen efter fotoforlæg fra Steen Evald. Fællesudgivelsen omfatter også en fælles souvenirmappe. Miniark og mappe udkommer søndag den 26. maj
2024. På Kongens 56-års fødselsdag.

Udgivelse 30. august 2024

Rådgivningslinjen TUSAANNGA (på dansk: ”Vi hører dig”) er modtagerorganisationen, som begunstiges af årets tillægsværdi-frimærke i Grønland. Kristine Spore Kreutzmann er kunstneren. Trykmetoden er offset. Traditionen tro udkommer denne type frimærke i ark á 10 ens, i miniark og i en flot souvenirmappe.

’Street Art i Grønland’ er nået til fjerde del, hvor endnu to flotte eksempler på kunst i det offentlige rum gengives på frimærker. Denne gang fra Nuuk og Narsarsuaq. Begge frimærker er trykt i offset på selvklæbende papir og udkommer i hver deres ark á 10 mærker.

Handelsselskabet KNI fylder 250 år i år. Før i tiden var selskabet kendt som Kongelige Grønlandske Handel. Denne milepæl markeres med et smukt frimærke af Maria Panínguak’ Kjærulff. Frimærket et trykt i offset og udkommer i ark à 10 ens mærker.

Dagligserien med gengivelse af Grønlands våbenskjold, skabt af Bertil Skov Jørgensen efter Kristoffer Gudbrands design, udvides med endnu en valør. Det sker også 30. august. Frimærket er trykt i lasergravure og udkommer i ark à 10 ens mærker.

En helt ny serie har grønlandske hundeslæder i fokus. Konrad Nuka Godtfredsen er kunstneren bag motiverne. Seriens to første frimærker udgives 30. august. I ark á 10 ens mærker. Trykt i offset. Serien fortsætter i de kommende år.

Vores prestigehæfte nr. 1 fik i fjor en flot modtagelse. Vi følger op med prestigehæfte nr. 2, som udgives 30. august. Temaet er denne gang isbjørne, et af de mest populære temaer blandt grønlandske frimærker igennem tiderne.

Sepac-mappen 2024 udgives ligeledes 30. august. Den vil indeholde 10 af de 12 medlemslandes Sepac-frimærke 2024. Som tidligere nævnt er temaet ’Hovedturistsattraktioner’.

Udgivelse 17. oktober 2024

Årets HAFNIA-udstilling i København foregår 17. - 20. oktober. På udstillingens åbningsdag udgiver Tusass Greenland et frimærke, som bærer titlen ’100-året for Grønlands samling’. Frimærket udkommer i ark á 10 ens mærker samt i et flot miniark. Det udsendes i abonnement den 8. november. Udgivelsen er til støtte for HAFNIA24.

Udgivelse 8. november 2024

Den årlige fisker- og fangerdag i Grønland markeres på to flotte frimærker. Begge frimærker er trykt i offset og udkommer 8. november, syv dage før selve mærkedagen.

Samme dag lanceres en ny dagligserie i Grønland. Den bærer Hans Majestæt Kongens portræt og startes med én værdi. Denne første grønlandske dagligserie med den nye regents portræt er skabt efter fotoforlæg af Steen Brogaard og gravure af legendariske Martin Mörck. Dagligseriefrimærket er trykt i lasergravure og udkommer i ark á 10 ens mærker.

Jul i Grønland er traditionen tro årets sidste frimærketema i Grønland. I år har unge Coco Apunnguaq Lynge skabt de to smukke frimærkemotiver, som emmer af ægte grønlandsk julestemning. Traditionen tro trykkes frimærkerne i offset og udkommer i hver deres helark, samt i et frimærkehæfte trykt på selvklæbende papir. Udgivelsesdatoen er 8. november.

Det er også datoen for udgivelsen af et nyt sæt frankeringsmærker. Polarræve er temaet for dette sæt á 4 frankeringsmærker.

Årsmappen 2024 udkommer ligeledes 8. november. Den vil indeholde alle 23 frimærker og fire miniark fra årets løb.