Frimærkeprogram 2023

Se oversigt over frimærkeprogrammet 2023 som pdf

I år udgiver vi 24 frimærker, fordelt på fire abonnementsudsendelser.

Skriv dig op til et abonnement og modtag automatisk vores nyeste udgivelser. Se mere her

Dato for årets udgivelser er:
 

Udgivelse 27. februar 2023:

27. februar lægger vi ud med yderligere to frimærker i serien om skole-sparemærkerne. Igen har Nina Spore Kreutzmann skabt de smukke motiver på baggrund af Alex Sechers fortrinlige originaler fra 1957. Samme dag afslutter vi serien om grønlandske spøgelseshistorier. Det gør vi med motiver af Martin Brandt Hansen og Ágúst Kristinsson. Endelig afrunder vi serien om grønlandske spillefilm. Det sker med gengivelser af to flotte filmplakater fra genrer, som dengang var banebrydende i Grønland. Alle disse seks frimærker er trykt i offset og udgives i ark à 10 ens frimærker.
 

Udgivelse 15. april / 30. maj 2023:

15. april 2023 er det 75 år siden, at kvinder i Grønland opnåede valgret og valgbarhed. Det markeres med et smukt frimærke af Ivínguak’ Stork Høegh. Maya Sialuk Jacobsen har desuden skabt to iøjnefaldende motiver til temaet ’Tatoveringskunst i Grønland’, en serie som 30. maj 2023 udvides med endnu to frimærker. Traditionelle markeder er det fælles tema i årets Sepac-serie. Det har Bolatta Silis-Høegh på smukkeste vis illustreret på frimærke. Temaet i 2023 for PostEurops populære EUROPA-serie lyder ’Fred – den højeste værdi for menneskeheden’. Alle postvæsner, der udgiver frimærker i serien, er fælles om det ene motiv i dette sæt af to frimærker. Det fælles motiv er skabt af L. Bos og R. Egilsdottir. Grønlands eget motiv pryder det andet frimærke i sættet og er skabt af unge Martin Brandt Hansen. Alle seks frimærker fra maj udgives i helark à 10 frimærker. De to ’tatoveringsfrimærker’ udkommer desuden i miniark, imens EUROPA-frimærkerne også udgives i et flot frimærkehæfte trykt på selvklæbende papir. Udgivelsesdatoen er 30. maj 2023.
 

Udgivelse 10. juli / 28. august 2023:

Qeqertarsuaq på Disko Ø kan den 10. juli 2023 fejre byens 250-års jubilæum. Georg ’Kiiu’ Olsen der er født i denne smukke nordgrønlandske by, har skabt det smukke motiv på jubilæumsfrimærket. Det er trykt i offset og udkommer i helark á 10 mærker.

Astronaut Andreas Mogensens kommende ESA-rumfart fejres med et flot miniark og en smuk souvenirmappe den 11. august. Det sker i en fællesudgivelse med Posta Faroe Islands.

Lisbeth Karline har meget kreativt skabt de to første motiver i vores nye serie, ’Hverdagens Helte’. Begge frimærker er trykt i offset og udkommer 28. august. Samme dag udgives årets tillægsværdi-frimærke i Grønland. Modtager er Det grønlandske patienthjem, en institution under Dronning Ingrids Hospital. Som altid udgives tillægsværdifrimærket i helark, miniark og en smuk souvenirmappe.
28. august fortsættes serien ’Street Art i Grønland’ med endnu to frimærker. De gengiver stor, flot kunst i det offentlige rum. Miki Jacobsen er kunstneren bag de smukke gavlmalerier fra Sisimiut. Disse to frimærker er trykt i offset på selvklæbende papir med 10 ens frimærker i hvert ark.
Årets Sepac-souvenirmappe med ét eksemplar af alle årets Sepac-frimærker udkommer ligeledes 28. august.
 

Udgivelse 10. og 15. oktober / 10. november 2023:

FNs internationale dag for trækfugle markerer vi den 10. oktober med et smukt frimærke tegnet af Ivalo Abelsen. H.K.H. Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober 2023. Vi glæder os til at præsentere det smukke grønlandske frimærke i den anledning. Hoffotografen er Franne Voigt. Frimærket er trykt i offset og udkommer i helark, miniark og en smuk souvenirmappe.

50-året for det første grønlandske frimærke med H.M. Dronningen markeres 10. november med et flot prestigehæfte. Samme dag lancerer vi en ny dagligserie. Det bliver med flot og farvegengivelse af Grønlands våben. Kunstneren bag designet på denne supplerende dagligserie er Bertil Skov Jørgensen. Begge dagligseriefrimærker udkommer i helark trykt i kombineret lasergravure og offset.

Årets to grønlandske julefrimærker er skabt af Kristine Spore Kreutzmann. Traditionen tro udgives de to julefrimærker i hver deres helark á 10 mærker samt i et frimærkehæfte trykt på selvklæbende papir. Også disse frimærker udgives også 10. november.

Som altid afrundes frimærkeåret med årsmappen. Den vil indeholde samtlige 24 frimærker og fire miniark fra årets løb. Årsmappen 2023 udkommer den 10. november.

Rigtig god fornøjelse med Grønlands frimærker anno 2023.