Frimærkeprogram 2022

Se oversigt over frimærkeprogrammet 2022 som pdf

I år udgiver vi 24 frimærker, èt mere end i fjor, fordelt på fire abonnementsudsendelser.

Skriv dig op til et abonnement og modtag automatisk vores nyeste udgivelser. Se mere her

Dato for årets udgivelser er:

Udgivelse 14. januar 2022:

 • Vi starter allerede 14. januar med et særfrimærke i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum. Frimærket er trykt i kombineret lasergravure og offset og udkommer i helark á 10 ens mærker, et smukt miniark og en stilfuld souvenirmappe. Navnkundige Martin Mörck har skabt både gravuretegningen og kompositionen, efter fotoforlæg af hoffotograf Steen Brogaard.

Udgivelse 5. februar 2022:

 • Lørdag den 5. februar har vi endnu en royal udgivelse. Kronprinsesse Mary fylder nemlig 50 år den dag. Det markerer vi med et smukt frimærke trykt i offset. Stine Heilmann har fotograferet Kronprinsessen i grønlandsk nationaldragt. Det er der kommet et meget betagende frimærke ud af, designet af Robert Dam. Frimærket udgives i helark á 10 ens mærker, et stort flot miniark og en smuk souvenirmappe.

Udgivelse 28. februar 2022:

 • 28. februar udgiver vi yderligere to frimærker i serien Skole-sparemærker i Grønland. Endnu engang har grafiker Nina Spore Kreutzmann skabt to flotte frimærker, der gengiver nogle af de historiske sparemærker fra 1957 tegnet af Alex Secher. Begge frimærker er trykt i offset og udkommer i helark á 10 ens mærker.

Udgivelse 31. maj 2022:

 • Spøgelseshistorier i Grønland er titlen på en anden igangværende serie, der fortsættes her i 2022. Begge motiver er hentet fra det roste værk ’Bestiarium Groenlandica’, der udkom for få år siden. To unge kunstnere får hermed deres velfortjente frimærkedebut.
 • Lokalt fremstillede drikkevarer er temaet for dette års Sepac-serie. De små europæiske postvæsners frimærkeserie fortsætter dermed at give indblik i temaer, der er fælles for de 13 medlemslande i dette filatelistiske samarbejde. Grønlands Sepac-frimærke 2022 trykkes i offset udkommer 31. maj i helark á 10 ens mærker. Den fælles Sepac-souvenirmappe udkommer traditionen tro til september.
 • Martin Mörcks smukke serie om fisk i grønlandske farvande når den 31. maj til sin afslutning. Det sker på smukkeste vis med motiver af isprikfisk og polartorsk. Frimærkerne udkommer i helark á 10 ens mærker og i et flot miniark, som indeholder begge frimærker. Også disse frimærker er trykt i offset.
 • En anden serie, Miljø i Grønland, afrundes samme dato. Miljø og klima spiller en stadig større rolle, også i Arktis. Paarma Olsvig Brandt er kvinden og kunstneren bag de to smukke motiver på frimærkerne. De trykkes i offset og udkommer i hver deres helark á 10 ens mærker.

Udgivelse 8. august 2022:

 • Upernavik kan den 8. august fejre byens 250-års jubilæum. Multikunstneren Jessie Kleemann, der er født i denne smukke nordgrønlandske by, har skabt det smukke motiv på jubilæumsfrimærket. Det er trykt i offset og udkommer i helark á 10 mærker.

Udgivelse 31. august 2022:

 • Tatoveringskunst i Grønland har rødder i inuitkul-turen. I de seneste år har grønlandske tatoveringer fået en renæssance, især blandt ungdommen, der anvender tatoveringerne som en kulturmarkør. Billedkunstner og tatovør Paninnguaq Lind Jensen starter serien den 31. august med to flotte frimærker. De trykkes i offset og udkommer i hver deres helark á 10 ens mærker samt i et flot miniark.
 • Temaet for årets EUROPA-frimærker er historier og myter, et tema, der er som skabt for Grønland. Verdenskendte Aka Høegh har tegnet de to frimærker, der trykkes i offset og udkommer i helark á 10 mærker.
 • I år er FNs internationale år for traditionelle fangstmetoder og akvakultur. Det markerer vi med et kreativt udført frimærke af multikunstner Miki Jacobsen. Frimærket trykkes i offset udkommer 31. august i helark á 10 ens mærker.

Udgivelse 11. november 2022:

 • Anden del af serien ’Street Art i Grønland’ forsættes den 11. november. Dette års tre frimærker i serien viser denne form for moderne billedkunst i det offentlige rum fra Sydgrønland. Igen er det unge kunstnere, der er i fokus, nøjagtig som det var, da vi lancerede serien sidste år. De to frimærker i offsettryk udkommer i hver deres helark trykt på selvklæbende papir.
 • Serien om grønlandske spillefilm afrundes på flotteste vis samme dag. Der er tale gengivelse af flotte filmplakater fra to prisvindende film fra h.h.v. 2009 og 2010. Begge frimærker er trykt i offset og udkommer i helark á 10 ens mærker. Den 11. november er udgivelsesdagen.
 • Årets to grønlandske julefrimærker er skabt af en kunstner, der ikke tidligere har skabt frimærker. Kunstneren får hermed sin længe ventede debut på frimærke. Traditionen tro udgives de to julefrimærker i hver deres helark á 10 mærker samt i et frimærkehæfte trykt på selvklæbende papir.

Som altid afrundes frimærkeåret med årsmappen. Den vil indeholde samtlige 24 frimærker og fire miniark fra årets løb. Årsmappen 2022 udkommer den 11. november.

Rigtig god fornøjelse med Grønlands frimærker anno 2022.