Frimærkeprogram 2021

Se oversigt over frimærkeprogrammet 2021 som pdf

I år udgiver vi 23 frimærker, èt mindre end i fjor, fordelt på fire abonnementsudsendelser.

Skriv dig op til et abonnement og modtag automatisk vores nyeste udgivelser. Se mere her

Dato for årets udgivelser er:

Udgivelse 22. februar 2021:

 • De fire grønlandske huse i Danmark yder et kæmpestort arbejde for udbredelse af kendskabet til Grønland samt for grønlændere bosat i Danmark. Derfor er de fire grønlandske huse i Aalborg, Århus, Odense og København udset til sammen at modtage tillægsværdisummen fra årets tillægsværdi-frimærke 2021. Bolatta-Silis Høegh har tegnet det smukke motiv og frimærket udgives i helark, i miniark samt i en flot souvenirmappe.
 • Yderligere to frimærker i vores serie om de historiske skole-sparemærker udgives samme dag. Også denne gang er frimærkerne designet af Nina Spore Kreutzmann efter de oprindelige forlæg fra 1957 af Alex Secher. Frimærkerne udkommer i hver deres helark.
 • Femte del af serien ’Fisk i grønlandske farvande’ af Martin Mörck gengiver to meget forskellige fisk, Stenbider og Grønlandshaj. Frimærkerne udkommer i helark og miniark.
 • Endelig afrunder vi Bertil Skov Jørgensens meget flotte serie om Gamle grønlandske pengesedler. Også disse frimærker udgives i helark og miniark.

Udgivelse 8. juni 2021:

 • ’Gamle landkort’ er fællestemaet i årets Sepac-udgivelse. Nuka K. Godtfredsen har tegnet motivet på Grønlands frimærke i 2021-serien. Frimærket udgives i helark. Den fælles Sepac-mappe udkommer traditionen tro først til september.
 • Ivínguak’ Stork Høegh har skabt et meget fantasifuldt motiv, så vi kan markere FNs ’World Ocean Day’, der hvert år markeres netop den 8. juni. Denne årlige FN-mærkedag skabt for at øge bevidstheden om den afgørende rolle, verdens oceaner spiller for opretholdelse af livet på Jorden. Frimærket udgives i helark.
 • Temaet for årets EUROPA-frimærker er ’Truet dyreliv’. Miki Jacobsen har skabt de to smukke dyremotiver på frimærkerne, der udkommer i helark og i et selvklæbende frimærkehæfte.

Udgivelse 12. august 2021:

 • I 2021 ville legendariske C.z. Slania været fyldt 100 år. Det markerer vi i en fællesudgivelse i rigsfællesskabet. Hver af de tre postvæsner udgiver således et miniark. Martin Mörck, Slanias arvtager, har tegnet og graveret hele udgivelsen, der trykkes i stålstik. Gravuren er foretaget efter fotoforlæg af Wayne Chen. De tre postvæsners miniark kan desuden anskaffes i en fælles souvenirmappe.

Udgivelse 17. september 2021:

 • Endnu en værdi i vores dagligserie med Hendes Majestæt Dronningens portræt ser dagens lys. Det er som altid Martin Mörck, der har skabt motivet efter fotoforlæg af hoffotograf Steen Brogaard. Frimærket udgives i helark.
 • Yderligere to grønlandske spillefilm foreviges på frimærke. Der er tale om den anden udgivelse i serien, hvor vi denne gange har valgt seværdige grønlandske spillefilm fra henholdsvis 1980’erne og en fra 1990’erne. Frimærkerne udkommer i helark.
 • Serien om grønlandske spøgelseshistorier fortsættes med yderligere to frimærker, denne gang med motiver af Maja-Lisa Kehlet og Jonathan Brüsch. Også disse frimærker udgives i hver deres helark.
 • I år fylder Arktisk Råd 25 år. Det fejrer vi med et flot frimærke skabt af Lisbeth Karline Poulsen. Frimærket udgives i helark og udkommer to dage før selve 25. års jubilæet.

Udgivelse 9. november 2021:

 • FNs verdensmål er også en del af den grønlandske virkelighed. Det markerer vi med et flot frimærke, der udgives i helark. Kunstneren bag motivet afslører vi efter sommerferien.
 • ’Street Art i Grønland’ er titlen på en helt ny serie. Unge kunstnere har igennem de seneste år udsmykket bygninger og lignende rundt om i Grønland med deres moderne kunst. Det markerer vi med en række flotte frimærker, hvoraf de to første udgives 9. november. Til efteråret løfter vi sløret for de to første kunstneres navne.
 • Årets to julefrimærker er tegnet af Maria Bach Kreutzmann. Traditionen tro udgives de i hver deres helark samt i et selvklæbende frimærkehæfte. Frimærker er tilsat en gimmick, som vi glæder os til at afsløre til efteråret.

Du ønskes rigtig god fornøjelse med vores frimærker i hele 2021.