Frimærkeprogram 2019

Se oversigt over frimærkeprogrammet 2019 som pdf

Ændringer
Vi udgiver nok engang 24 nye frimærker i løbet af året, men kun fire miniark. Og for første gang siden 2008 nedsætter vi prisen på vores årsmappe.

En sidste ændring i forhold til tidligere er, at vi har afskaffet småark. Efter at vi i fjor begyndte at udgive alle frimærker i ark à 10 ens styk, er der ikke længere postalt behov for småark, som udkom i ark à 9 ens styk. De to småark, vi udgav for godt et år siden, blev derfor vores sidste af slagsen.

Udgivelse d. 21. januar 2019:

 • Frelsens Hær i Grønland er udset som yderst værdig modtager af overskuddet fra salget af årets tillægsværdi- frimærke. Maria Panínguak’ Kjærulff er kunstneren bag. Frimærket udgives som altid i helark, miniark og en flot souvenirmappe.
 • Arktiske ørkener findes også i Grønland. Fænomenet illustreres på to flotte frimærker, hvor det første udkommer 21. januar. Pierre Auzias fra Uummannaq har skabt frimærket, der er trykt i offset.
 • Naja Rosing-Asvids oplysende serie om ’Grønland under 2. verdenskrig – set med grønlændernes øjne’ er nået til fjerde del af fem. De to nye frimærker i serien er trykt i kombineret offset og lasergravure. Martin Mörck er endnu engang manden bag gravuren. Begge frimærker udgives også i en flot souvenirmappe.
 • I 2017 startede vi serien om ’Øde stationer i Grønland’. Kunstnerne Sissi Møller og Lisbeth Karline har nu hver skabt et smukt motiv, der gengives på de sidste to frimærker i serien. Begge frimærker trykkes i offset. Martin Mörcks flotte serie om ’Fisk i grønlandske farvande’ fortsættes med yderligere to frimærker. Også disse frimærker trykkes i offset.

Udgivelse d. 21. juni 2019:

 • ’Gamle grønlandske pengesedler’, illustreret af Bertil Skov Jørgensen, er en anden serie, som fortsættes i 2019. Det sker med endnu to frimærker, der udkommer i både helark og miniark. Kombineret offset og lasergravure er nok engang valgt som trykmetode.
   
 • Årets EUROPA-frimærketema er ’Nationale fugle’. Naja Abelsen er fremragende til at tegne dyremotiver. Derfor blev hun betroet opgaven at tegne disse frimærker, der trykkes i offset og udkommer i helark og i et selvklæbende hæfte med seks styk af hvert af de to EUROPA-frimærker. Vores dagligserie med Hendes Majestæt Dronningens portræt fortsættes med yderligere en valør. Martin Mörcks smukke motiv af vores regent, efter fotoforlæg af hoffotograf Steen Brogaard, er trykt i kombineret lasergravure og offset.
   
 • ’Gamle boliger’ er i år det fælles tema Sepac-serien. De små europæiske postvæsners netværk fortsætter derved det frimærkemæssige samarbejde, hvor alle årets Sepac-frimærker samles i en fælles mappe, som udkommer til september. Kunstneren bag POST Greenlands 2019-frimærke i serien afsløres først senere.
 • To gange tidligere, i 2005 og 2018, har vi udgivet frimærker for at markere, at områder i Grønland er blevet optaget på Unescos verdensarvsliste. Vi fortsætter nu traditionen, idet Unesco i fjor optog det vestgrønlandske naturområde Aasivissiut-Nipisat på samme fornemme liste. Julie Edel Hardenberg har skabt det smukke motiv, der pryder frimærket. Det trykkes i offset.
 • I 2009 fik vi selvstyre i Grønland. 10-året for grønlandsk selvstyre markerer vi derfor med et smukt frimærke af den højt estimerede kunstner Aka Høegh. Frimærket udkommer på vores nationaldag, den 21. juni.

Udgivelse d. 10. august 2019:

 • FN’s internationale dag for oprindelige folk markeres hvert år på denne dato. I 2019 fejrer vi blandt andet denne særlige dag med et flot frimærke. Vi glæder os til, på et senere tidspunkt, at afsløre, hvilken kunstner, der har skabt motivet. Frimærket trykkes i offset og udsendes i abonnement den 21. oktober.

Udgivelse d. 9. oktober 2019:

 • 50-året for den første Internationale Postdag, indstiftet af Verdenspostunionen UPU, markerer vi med et kreativt udført frimærke. Det er skabt af multikunstneren Miki Jacobsen. Også dette frimærke trykkes i offset og udsendes i abonnement den 21. oktober.

Udgivelse d. 21. oktober 2019:

 • De næste to frimærker i vores serie om ”Miljø i Grønland” er skabt af en grønlandsk kunstner, der aldrig tidligere har tegnet frimærker. Vi glæder os til at afsløre kunstnerens identitet. Som ved de fire foregående frimærker i denne serie trykkes også disse i offset på selvklæbende papir. Begge frimærker udkommer i helark.
 • Kulmærker spillede en interessant rolle i 1900-tallets Grønland. Vi ser frem til at uddybe dette historiske tema, som Miki Jacobsen så smukt har fortolket på to frimærker, der udgives denne dato. Begge frimærker er trykt i offset og udkommer i helark.
 • Vores to julefrimærker 2019 viser to klassiske temaer - men på en ny måde. Vi glæder os meget til at afsløre hemmeligheden, når vi når ind i efteråret. Af samme grund holdes navnet på kunstneren også hemmelig, indtil frimærkerne præsenteres.
 • Som altid afrundes frimærkeåret med vores populære årsmappe, der vil indeholde et eksemplar af alle 24 frimærker og alle fire miniark. Som nævnt i indledningen, nedsætter vi for første gang siden 2008 prisen på dette populære samlerobjekt.